Växter frodas med teknikens hjälp

Vi har alla varit där. Sett våra krukväxter sakta tyna bort alternativt snabbt dö där på fönsterkarmen trots att vi vattnat och gett dem solljus. Nu kan du med teknikens hjälp få stöttning och information om hur du ska ta hand om dina plantor så att de frodas och växer och slipper dö.

Appen för alla utan gröna fingrar

Det finns ett ljus i tunneln för alla som har svårt att få sina plantor där hemma att överleva. Appen ”Planta”, som du hittar på https://getplanta.com/ och där du också kan ladda ner den, är svaret på våra desperata och smått frustrerade rop på växthjälp. Här finns allt du kan önska dig. Utöver en stor växtdatabas har de även omvårdnadsscheman där du kan föra anteckningar om dina plantor, men de kan också stoltsera med en identifikationsfunktion där du kan scanna in en bild av växten du har frågor kring. Funktionen hjälper dig reda ut vilken växt du har framför dig och hur du bäst tar hand om den. Du får även påminnelser av alla de slag, exempelvis när det är dags att vattna, ge näring eller plantera om. Det kan ju trots alla ansträngningar vara så att dina växter börjar må dåligt och då finns Dr. Planta till hands för att hjälpa dig ta reda på vad som är fel och hur du kan pigga upp växterna igen. Som pricken över i:et finns även en funktion där du kan mäta ljusintensiteten i dina olika rum och få reda på vilka typer av plantor som trivs bäst i vilka rum.

Teknikens framgångar

Tekniken av idag strävar ständigt framåt och gör nya landvinningar. Det var inte länge sedan som tanken på en app för växtskötsel hade uppfattats som smått lustig, men nu ser vi hur just den här formen av appar dyker upp mer och mer. De är väldigt populära och med tanke på att många av oss har ett antal växter i våra hem så passar de alla. Vi kan alla behöva hjälp av experter och när de med teknikens hjälp sammanställer sin kunskap på det här lättillgängliga sättet så blir det en win-win för alla, inte minst för växterna. Det är en stor framgång att gå från att leta sådan här information i böcker, till att leta efter den på nätet till att nu få all möjlig hjälp genom en enkel app. Alla som är det minsta intresserade av växter jublar, men även för de som kanske inte hyser samma intresse men som ändå vill ha levande växter där hemma är detta en enorm hjälp. Så ta en titt på dina plantor och se om någon kan behöva lite extra omvårdnad. För nu vet du var den går att få.

shesha