Skapa en framgångsrik teknikblogg

Om du tycker om att blogga och är teknikfantast, så är det en perfekt kombination. En bra teknikblogg ger dig både en möjlighet att tjäna pengar, men också att få kontakt med likasinnade.

Blogga

Det finns flera stora teknikbloggare som kan leva heltid på sina bloggar. Teknik är en viktig del av vårt moderna samhälle, både den digitala tekniken men också utvecklingen av en mer miljövänlig teknik inom bil och flyg. Teknik är ett väldigt brett område som kan handla om allt ifrån bättre förbränningsmotorer, superdatorer till nya klädmaterial. Du kan också blogga om teknik utifrån en särskild synvinkel som ekonomi och resurskostnad, men också olika användningsområden. Det gör teknik till ett perfekt bloggämne.

Starta en blogg

Det som gör bloggar så speciella är att vem som helst kan starta en blogg och bli framgångsrik. Du behöver inte ha en utbildning, någon särskild utrustning eller bo på en speciell plats. Det enda som du behöver är en dator och bra internetuppkoppling. Men självklart bör du satsa på en bra dator om du är seriös med ditt bloggande. För att din teknikblogg ska bli framgångsrik kommer du att behöva ha vissa program, som bild- och filmredigering program. Ett tips är att köpa en begagnad MacBook air från Mresell, då får du mycket dator för pengarna. Du har också nytta av att ha en mikrofon när du att spela in filmer och en mobiltelefon som tar relativt bra kort.

För att tjäna pengar på din blogg måste du ha ett eget domännamn och hosting, ingen gratis blogg. Du bör också tänka igenom vad du ska blogga om. Det personer som lyckas med sina teknikbloggar skriver inte allmänt om teknik, utan de fokuserar på en särskild aspekt. Det klokaste är om du utgår från dig själv: vad är det för slags teknik som du älskar och går igång på? Är det utvecklingen inom elflyg, nyaste mobilerna eller hur man kan skapa kläder av återvunna pantflaskor? När du har kommit på vilken nisch som din blogg ska ha bör du hitta ett bra domännamn till den. Du kan gärna ha något av ämnet i namnet då det kommer att hjälpa dig att få fler besökare.

Utveckla bloggen

När du har beslutat dig för en nisch och köpt ett bra domännamn, är det dags att börja blogga. Det tar tid att bygga en blogg och du måste vara beredd på att lägga ner tid och kraft på artiklar som ingen i början ens kommer att läsa. När du skriver är det också viktigt att du alltid har dina besökare i fokus. Skriv artiklar som du tror kan vara användbara för dina läsare – oavsett vilket ämne som du skriver om. För att skapa en framgångsrik blogg bor du skriva minst två artiklar i veckan och det bör finnas flera artiklar med minst 1000 ord. Genom att arbeta långsiktigt kommer du att kunna bygga upp en blogg som du kan tjäna pengar på.

shesha