Kom igång snabbt med teknikidéen

Den teknologiska utvecklingen går i rasande takt. Digitaliseringen har förändrat samhället i grunden och det kommer ständigt nya teknologiska lösningar för stora och små problem. Detta är den perfekta tiden för att testa teknikidéer, men det krävs ett högt tempo. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att snabbt komma igång och förverkliga din innovativa teknikidé.

Skaffa kapital till prototypen

Många revolutionerande teknologiska lösningar kräver stora mängder kapital. Det första steget är att ta fram en prototyp eller demo för att se om det finns ett marknadsintresse för produkten. Att utveckla en välfungerande prototyp är dock lättare sagt än gjort. Ofta krävs det en hel del tid och kapital för att utforma, designa och testa den. Det kan bland annat handla om kostnader för produktion, utveckling eller forsknings- och utvecklingsarbete. Eftersom den teknologiska utvecklingen går väldigt snabbt framåt är det viktigt att du snabbt kommer igång med din idé. Tid är pengar och därför är det viktigt att du i ett tidigt skede ser över tillgången till kapital för den initiala utvecklingen. Om du inte har tillräckligt kapital är Lånakuten ett utmärkt sätt att finansiera prototypen. Hos Lånakuten kan du smidigt och enkelt jämföra olika lån. Du får ett kostnadsfritt och du kan även låna utan UC. Utbetalningstiden sker ofta omgående vilket gör att du snabb kan sätta igång med din idé.

Testa i liten skala

När du har en färdig prototyp är det dags att testa, mäta, analysera och iterera. Detta gör att du kan få feedback på produkten från potentiella användare redan i ett tidigt skede. Detta gäller för samtliga affärsidéer, men framför allt för ny revolutionerande teknik som inte än fått sitt genombrott. Kanske har du en idé som involverar en teknik som eventuellt slår igenom 2020, som till exempel 5G, artificiell intelligens eller nästa generations spelkonsol.

Skaffa kapital för tillväxt

De flesta associerar innovativa teknikföretag med riskkapital. Detta är dock bara ett av många sätt att finansiera bolaget när det är dags att trycka på gasen och växa. Några vanliga finansieringssätt för teknikföretag i tillväxtfasen inkluderar företagslån, riskkapital, crowdfunding, leasing och statliga bidrag. Lån är det vanligaste finansieringssättet för företag.

shesha